Hemmagjord grön pesto med basilika

av William
Grøn pesto med basilikum

Det är faktiskt inte förrän nyligen som jag började göra hemlagad pesto.

Tills jag insåg hur lätt och enkelt det är att göra en god grön basilikapesto brukade jag köpa den klassiska färdiga peston på burk från matbutiken.

Vi älskar pesto här hemma. Vi använder den på smörgåsar, i pastarätter och till kyckling.

Om du har en mixer, matberedare eller mortel finns det nästan ingen ursäkt för att inte göra din egen pesto med färska ingredienser.

Med rätt utrustning, ett bra recept och ingredienser av hög kvalitet är det superenkelt att göra sin egen pesto. Det kräver bara en handfull ingredienser och kan göras på under 10 minuter.

Läs mitt bästa recept på hemmagjord grön pesto med basilika, pinjenötter, parmesan och mer nedan.

Grøn pesto med basilikum

Grön pesto med basilika

Skriv ut
Serveringar: 2 Förberedelsetid: Tillagningstid:
Näringsinnehåll: 200 kalorier 20 grams fett
Omdöme: 4.9/5
( 12 omdömen )

Ingredienser

  • 3 nävar färsk basilika
  • 50 gram pinjenötter
  • 50 gram parmesanost
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl olivolja
  • En nypa salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Lite citronsaft om du har det liggandes

Så gör du

  1. Rosta pinjenötterna i en torr panna tills de är jämnt bruna.
  2. Lägg de rostade pinjenötterna, vitlök, basilika, parmesan, olivolja, citronsaft och lite salt i en matberedare, mixer eller mortel.
  3. Mixa, hacka eller mosa ingredienserna tills du har en slät pasta.
  4. Krydda efter smak med salt/peppar och det är klart att servera.

Andra läste också